Laat tegendoelpunt Southampton heft doelpunt van terugkerende Benteke op

25-10-2015 19:13

Jürgen Klopp leek dankzij een doelpunt van de invallende Christian Benteke op weg naar een zege, maar zag een laat tegendoelpunt van Southampton daar een stokje voor steken. Het werd 1-1 op Anfield.

Liverpool en Southampton deden er lange tijd alles aan om de supporters in slaap te sussen op Anfield. Klopp was niet van plan veel risico te nemen met Liverpool, terwijl The Saints van Koeman geduldig wachtten op de kansen. Die kwamen er ook. Simon Mignolet moet een knappe kopbal van Virgil van Dijk mooi redden.

In de slotfase ontbrandde het treffen alsnog. Christian Benteke, net terug van een blessure, klom omhoog en knikte de bal steenhard achter de kansloze Maarten Stekelenburg. Het doelpunt werd op typische wijze gevierd door Klopp, die voor de fans door de lucht sprong.

De vreugde was echter van korte duur. Amper vijf minuten voor het einde liep Sadio Mané de gelijkmaker binnen bij de tweede paal: 1-1. In de blessuretijd pakte Mané nog twee gele kaarten, maar dat veranderde niets meer aan de eindstand. Liverpool en Southampton blijven daardoor bivakkeren in de middenmoot.