Antwerp verliest leidersplaats, Derby van de Kempen eindigt onbeslist

24-10-2015 21:50

Antwerp is niet langer meer de leider in de Proximus League. The Great Old kwam op het veld van Deinze niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Tubize won wel en springt over Antwerp naar plaats één.

Deinze – Antwerp: 1-1
Op de vorige speeldag won Antwerp nog simpel met 2-0 van Roeselare. Deze week ging het evenwel mis voor The Great Old. Met de steun van 1100 meegereisde supporters kwam Antwerp in de eerste helft wel nog op voorsprong via Nico Binst, maar na de rust ging het mis. Jerome Mezine zorgde zes minuten voor het einde voor de eindscore.

Tubize - Coxyde: 2-0
Tubize heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Antwerp. Thuis kende het weinig problemen met Coxyde. Het won met 2-0. Mehdi Fenouche en Mamadou Diallo scoorden. De bezoekers moesten het laatste kwartier met tien man spelen na rood voor Karel Ternier.

Roeselare - Eupen: 2-2
Net zoals Antwerp heeft die andere titelkandidaat Eupen punten gemorst. Bij Roeselare kwam het niet verder dan 2-2. Door de uitslagen van zaterdag staat Tubize nu aan de leiding met 26 punten. Antwerp is nu tweede met 25 punten. Eupen staat derde met 23 punten.

Geel - Dessel 1-1
In de Derby van de Kempen kwamen de bezoekers al vroeg op voorsprong. Na vijf minuten viel het eerste doelpunt al in het Leunenstadion. Op het halfuur zorgde Geert Berben voor de gelijkmaker. Nadien werd er niet meer gescoord.  Dessel telt nu zeven punten. Geel heeft er twee meer. Beide ploegen blijven door het gelijkspel onder de degradatiestreep.

Patro Eisden – Seraing United: 1-1
De doelpunten in Limburg vielen voor de rust. Eerst scoorde  Erwin Senakuku voor de bezoekers. Daarna maakte Khalil Lambin gelijk. De thuisploeg speelde de wedstrijd uit met tien man. Etienne Wala Zock kreeg negen minuten voor affluiten rood (twee keer geel).