Madrileense Belg mag champagne bovenhalen bij Champions League-debuut

21-10-2015 22:34

Yannick Ferreira-Carrasco beleefde een schitterend debuut in de Champions League. De Belgische kwelduivel kreeg iedereen op de banken in de partij die met 4-0 gewonnen werd van Astana.

Atlético Madrid begon aarzelend aan de partij, maar namen Astana wel meteen bij de keel. De landskampioen van Kazachstan wist in de beginfase van geen hout pijlen maken. De Madrilenen versierden in tien minuten tijd liefst vijf hoekschoppen. Jackson Martinez en Diego Godin testten meteen de vuisten van doelman Nenad Eric. Maar echt groot gevaar creëerden de Spanjaarden niet. De beginfase van de eerste helft grossierde in hoekschoppen, helaas voor de 40000 fans in de tribune leverden die niets op.

Halverwege de eerste helft ontbond Ferreira-Carrasco zijn duivels. De Belgische international haalde de achterlijn en zette strak voor. Saul Niguez bedankte Ferreira-Carrasco met een subtiel hakje en bracht zo Atlético Madrid op voorsprong. Nog geen vijf minuten later was het Vicente Calderon-stadion opnieuw aan het feest. Een schot van Jackson Martinez week af op een Kazachse verdediger waardoor de bal in doel belandde. Net voor het rustsignaal stond Jackson Martinez dicht bij een tweede doelpunt, maar Eric pareerde het schot.

Na de rust ging Atlético Madrid op zijn elan verder. Onder impuls van een uitstekende Ferreira-Carrasco daverde de Spaanse hoofdstad. De ingevallen Oliver Torres dikte de score nog aan, maar dé man van de match was ongetwijfeld Ferreira-Carrasco. De fans genoten van zijn dribbels en strooide ook rond met assists.

Het slotakkoord was voor Astana, weliswaar in een minder positieve noot. Denys Dedechko werkte een schot in eigen doel. Zo eindigde de partij op 4-0.