Analist ziet geruststelling voor Mourinho: Hij speelde één van zijn beste wedstrijden

Analist ziet geruststelling voor Mourinho: "Hij speelde één van zijn beste wedstrijden"

21-10-2015 14:49

Chelsea zit al weken in het slop en dus komen de trainer en de sterspelers onder druk te staan. Dat geldt vooral voor Eden Hazard, die extra gewicht moest dragen na de uitlatingen van zijn coach. Sporza-analist Stef Wijnants zag dinsdag een sterke Hazard tijdens het Champions League-duel in Kiev.

"Voor Chelsea was dit een wedstrijd met het mes op de keel. Wel, Hazard speelde een van zijn beste matchen dit seizoen", zegt Stef Wijnants. Vorige week zette Mourinho zijn sterspeler in de wind door te verkondigen dat hij zijn verdedigende taken verwaarloost. Hazard werd zelfs naar de bank verwezen en zag hoe Mourinho rekende op het duo Willian en Pedro.

De Spanjaard viel echter uit met een blessure en zo kreeg Hazard dinsdag opnieuw zijn kans tegen Dynamo Kiev. De wedstrijd eindigde op 0-0, maar volgens Wijnants mag Mourinho tevreden zijn over het optreden van Hazard.

"Mourinho heeft Hazard gisteren weer op zijn vertrouwde positie opgesteld, aan de linkerkant. En ik vond Hazard een van zijn beste matchen van het seizoen spelen", luidt de analyse bij Sporza. "Is dat veelbetekend? Ja, want veel topprestaties heeft Hazard dit seizoen nog niet geleverd, maar anderzijds weet iedereen natuurlijk dat Hazard beter kan. Ik vond Hazard tegen Kiev aanwezig en dreigend, misschien ook iets meer combinerend dan gewoonlijk."

"Hij knapte ook zijn verdedigende werk op", gaat Wijnants verder. "Wat dat betreft, was ik wel geschrokken van de toon van Mourinho vorige week. Mij was het namelijk niet zo opgevallen dat Hazard de laatste tijd veel bleef staan en vooral verdedigend tekort kwam. Ik vond hem gewoon mee verzuipen met de rest."

"Ik verduidelijk dat: vorig seizoen was Chelsea voor Nieuwjaar fantastisch. Diego Costa maakte in enkele maanden 15 goals. Dit kalenderjaar heeft hij er 6 of 7 gescoord. Fabregas is ook al sinds zijn eerste halfjaar in Londen een schim van zichzelf. Terwijl alles na Nieuwjaar 2015 bij Chelsea wél van Hazard kwam. Dat wordt hier nu allemaal onder de mat geveegd."