Tweedeklassers Cercle Brugge en Heist buigen het hoofd voor het bondsparket

Tweedeklassers Cercle Brugge en Heist buigen het hoofd voor het bondsparket

21-10-2015 14:29

Cercle Brugge moet het zondag in de Tweede Klasse zonder zijn spits Lonsana Doumbouya opnemen tegen Excelsior Virton. De tweedeklasser accepteerde het strafvoorstel dat het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) maandag had gegeven. Ook KSK Heist gaat niet in beroep, waardoor de rode lantaarn verdediger Nick Van Asch twee wedstrijden moet missen. Dat meldt de Gazet van Antwerpen.

Cercle Brugge verloor afgelopen zondag de topper op het veld van Union Saint-Gilloise. Het werd 2-1 in Brussel. De West-Vlamingen moesten al na 25 minuten met tien verder, nadat Doumbouya een rode kaart kreeg voor natrappen richting Union-speler Fazlo Kocabas. Het Bondsparket hield er rekening mee dat hij Kocabas evenwel niet raakte met zijn trapbeweging en stelde één speeldag schorsing voor alsook een boete van 100 euro. Cercle Brugge legt zich neer bij die straf.

Ook Heist ging kopje onder. De Antwerpse club verloor afgetekend met 1-6 van Tubize. Van Asch maaide Megan Laurent onderuit, wat door de scheidsrechter met een rode kaart bestraft werd. 'De fysieke integriteit van Laurent kon in gevaar gebracht worden', luidde de boodschap. Het Bondsparket vond een schorsing van twee speeldagen en een geldstraf van 200 euro een gepaste straf. KSK Heist, dat na speeldag elf de rode lantaarn overnam van Dessel Sport, ging akkoord met dat voorstel. Van Asch mist zo de wedstrijden tegen Lierse en Dessel Sport.