Ex-voorzitter van voormalige tweedeklasser wordt voor de rechtbank gedaagd

Ex-voorzitter van voormalige tweedeklasser wordt voor de rechtbank gedaagd

21-10-2015 13:30
0

De voormalige voorzitter van RAEC Mons, Domenico Leone, moet vrijdag voor de correctionele rechtbank verschijnen. Dat meldt de RTBF. Leone wordt vervolgd voor het verduisteren van subsidies van het Waalse Gewest.

Leone wordt ervan beschuldigd vijf personeelsleden die werkten voor het Gewest te hebben tewerkgesteld bij de club uit Bergen, een vzw. Het zou gaan om een totaalbedrag van 1,2 miljoen euro dat misbruikt werd. De voormalige sterke man heeft al laten weten dat hij niet voor de rechtbank wil verschijnen.

Leona riskeert een celstraf, aangevuld met de terugbetaling van het verduisterde bedrag. De vzw RAEC Mons is in februari failiet verklaard. Royal Albert Elisabeth Club de Mons werd in 1910 opgericht. In het begin van de 21e eeuw speelden de Draken verschillende seizoenen op het hoogste niveau en werd er aan de bouw van een nieuw stadion begonnen. Na de laatste degradatie naar Tweede Klasse raakte de club in financiële problemen.

Toen Leone in februari 2015 geen extra geld meer ter beschikking van de club wilde stellen, verklaarde de rechtbank van koophandel Bergen failliet. Er werd besloten om verder te gaan met eersteprovincialer RUS Genly-Quévy 89, dat naar het Stade Charles Tondreau zou verhuizen en daar zou verder spelen als Royal Albert Quévy-Mons.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie