KV Mechelen gaat drie ploegen achterna en zorgt voor nieuwe kater bij STVV

17-10-2015 22:20

Voor de vierde speeldag op rij heeft STVV verloren. Bij KV Mechelen ging het met 3-0 de boot in. Door de zege neemt Malinwa wat afstand van de staartploegen Lokeren en Standard.

Op de vorige speeldag was Jean-François Gillet de grote man bij KV Mechelen. Op het veld van Anderlecht stopte hij drie strafschoppen, waarmee hij een groot aandeel had in de stunt van Malinwa in het Astridpark (1-1). Zaterdag had Gillet weer reden om te juichen. Niet alleen won zijn ploeg nog eens. Hij hield voor de eerste keer dit seizoen de nul.

Na elf minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Miloš Kosanović scoorde vanaf elf meter na een overtreding op Nicolas Verdier. Na de openingsgoal waren de bezoekers even aangeslagen, maar nadien kreeg het toch wat kansjes. Boli besloot onder meer op de vuisten van Gillet. Boli liet zich ook opmerken met een slag - al dan niet bewust - aan het adres van Jordi Vanlerberghe, maar de Kanarie mocht op het veld blijven staan.

Na de rust verdubbelde Tim Matthys de score. Het was trouwens de eerste keer dit seizoen dat Matthys aan een wedstrijd mocht beginnen. Tien minuten voor het einde nam Sofiane Hanni alle twijfel weg. Na een dribbel knalde hij de bal voorbij William Dutoit in doel, 0-3.