Proto duidt nieuwe strafschopnemer van Anderlecht aan en pakt uit met verrassing

Proto duidt nieuwe strafschopnemer van Anderlecht aan en pakt uit met verrassing

16-10-2015 11:31

Anderlecht schreef op de vorige speeldag geschiedenis. Tegen KV Mechelen werden maar liefst drie strafschoppen gemist. Steven Defour, Stefano Okaka en Youri Tielemans faalden vanaf elf meter. Volgens Silvio Proto moet Olivier Deschacht de volgende strafschop van Anderlecht nemen. 

In Het Nieuwsblad laat Proto zich uit over de missers tegen Malinwa. "Ik heb een gezin met drie kinderen, het is echt niet zo dat een gemiste strafschop mijn leven gaat veranderen", relativeert de doelman de situatie.

"Ik vind trouwens dat diegene die mist toch de volgende moet nemen. Pas grave, recommencer! Maar als ik zou mogen kiezen, dan moet Ollie (Deschacht, nvdr.) de strafschoppen geven. Ik zweer het je: die mist ze nooit."

"Volgens mij is Deschacht samen met de coach de enige van de ploeg die er nooit een heeft gemist. Ik weet er alvast één die hij maakte, in Genk. (lacht) Mentaal ijzersterk, hé. Op training dan. Maar ik moet het hem niet vragen, Ollie komt niet graag op het voorplan. Zoals elke verdediger, zeker?’