Licht aan het einde van de tunnel voor ervaren Zulte Waregem-verdediger

Licht aan het einde van de tunnel voor ervaren Zulte Waregem-verdediger

Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2015 om 10:50vr 16-10-2015 om 10:50

Karel D'Haene werd in april geopereeerd aan zijn knie. Er werd gehoopt dat de verdediger vier maanden out zou zijn, maar de revalidatie duurt langer dan verwacht. Toch is het einde van zijn blessureleed nu in zicht. De verdediger mikt op 2016 om zijn rentree te maken.

D'Haene kampte met een kraakbeenletsel, waardoor een operatie in april noodzakelijk bleek. De verdediger is momenteel herstellende en hoopt volgende week de looptrainingen te hervatten. "De scan was positief dus ik hoop volgende week te beginnen lopen. Bij de vorige check-up waren er nog problemen en dus heeft het allemaal wat langer geduurd dan normaal", zegt D'Haene in Het Laatste Nieuws.

De ervaren rot is intussen 35 jaar en is na dit seizoen einde contract. Wat brengt de toekomst? "Mijn contract loopt dit seizoen af, dus misschien stop ik straks wel met voetballen? Ik sluit niets uit, maar het belangrijkste is nu opnieuw mijn oude niveau vinden. Ik hoop fit te zijn tegen de winterstage, zodat ik in 2016 mijn rentree kan maken", aldus de verdediger.

Tot slot blikt D'Haene al eens terug op het seizoen tot nu toe en de ambities van Essevee. "Dit seizoen hebben we een taaie ploeg. We zijn een stevig geheel, waar het moeilijk tegen te spelen is. We kunnen eigenlijk van iedereen winnen. Ook van Anderlecht dit weekend, ook al is ons voetbal nog niet flitsend. We gaan zeker meedoen voor Play-Off 1. Dat is geen doelstelling, wel een gezonde ambitie", besluit D'Haene.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws