Vanhaezebrouck is ervan overtuigd: Hij zal blijven groeien

Vanhaezebrouck is ervan overtuigd: "Hij zal blijven groeien"

16-10-2015 10:30

Gent-coach Hein Vanhaezebrouck heeft aandachtig de wedstrijd tussen België en Andorra gevolgd. Debutant Laurent Depoitre mocht namelijk starten bij de Rode Duivels. Zijn coach is er zeker van dat hij nog opgeroepen zal worden na zijn goede prestatie.

"Ik vond Laurent goed tegen Andorra", opent Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad. "Je moet weten dat het zeker geen makkelijke omstandigheden waren: een ploeg die amper over de middenlijn kwam en een veld dat in heel slechte staat was", spreekt de Gent-coach duidelijke taal.

"In de tweede helft begon de ploeg te snappen dat je ook kan voetballen met Laurent. Hij voerde zijn opdracht goed uit en zo kwam er meer ruimte voor andere spelers. Hij is een speler die heel goed zijn plan kan trekken op de kleine ruimte", gaat Vanhaezebrouck verder.

"Zeker als nummer één op de wereldranglijst zal je rekening moeten houden met het feit dat je vaak op de helft van de tegenstander zult voetballen. Daar zijn Laurent en andere Gent-spelers heel goed in. Laurent is zeker nog niet aan het einde van zijn verhaal. Hij zal nog blijven groeien", besluit de oefenmeester.