'Lelijke eendje' weg uit Madrid: Media hebben mij oneerlijk behandeld

'Lelijke eendje' weg uit Madrid: "Media hebben mij oneerlijk behandeld"

09-10-2015 17:02

Fabio Coentrão wordt dit seizoen door Real Madrid verhuurd aan AS Monaco, waar hij in tegenstelling tot in de Spaanse hoofdstad wél aan spelen toekomt. In gesprek met Marca kijkt de Portugees terug op zijn tijd in Madrid.

Hij richt zich daarbij vooral tot de media. "Ik denk dat de media mij oneerlijk hebben behandeld", zegt Coentrão. "Het voelt alsof ze me nooit het voordeel van de twijfel hebben gegeven. Als ik een slechte wedstrijd had, werd ik meteen aangevallen. Als ik goed speelde, kreeg ik weinig erkenning. Tot op de dag van vandaag vraag ik me af waarom de media mij als 'het lelijke eendje' heeft behandeld."

Bij Real hadden ze Coentrão graag nog in de selectie gehad, als stand-in van linksback Marcelo. "Dat maakt nu niet meer uit", vindt de verdediger. "Het is onmogelijk om te zeggen wat er gebeurd zou zijn als ik gebleven was. Bij Monaco kon ik meer spelen en dat had ik nodig. Hier kan ik spelen en prijzen winnen."

Zijn landgenoot Cristiano Ronaldo mist hij nog wel. "Natuurlijk, hij is een speciaal persoon en een geweldige vriend van mij. Maar mijn vertrek was de beste optie."