Straf nieuws uit Azië: omstreden Belgische coach pakt stuntzege

Straf nieuws uit Azië: omstreden Belgische coach pakt stuntzege

Gepubliceerd: donderdag 8 oktober 2015 om 18:14do 08-10-2015 om 18:14

Coach Paul Put is in de Belgische competitie levenslang geschorst na een omkoopschandaal, maar in het buitenland was hij wel nog coachen. Bij Gambia en Burkina Faso haalde hij eerder al het onderste uit de kan, en ook bij Jordanië zorgt hij voor een echte stunt.

Jordanië is momenteel bezig aan de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2018, in Azië gebeurt dat momenteel in poules van vijf ploegen. Jordanië zit in een poule met Australië, Bangladesh, Kyrgyzstan en Tadzjikistan, en heeft donderdagmiddag de topmatch uit die poule gewonnen: de troepen van Put droogden Australië af met 2-0, het is hoogst uitzonderlijk dat Australië een match verliest tegen zijn Aziatische concurrenten.

Jordanië is al langer goed bezig, het staat nu met een tien op twaalf op kop van de poule. Eerder wonnen ze al met 0-4 in Bangladesh en met 1-3 in Tadzjikistan. Enkel thuis tegen Kyrgyzstan bleef het op 0-0 steken. Put zit echter nog lang niet op het WK, want na deze voorronde volgt er nog een andere poulefase: daarin beginnen de beste twaalf ploegen helemaal terug van nul. Toch heeft de geplaagde coach zijn entree zeker niet gemist.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws