Venanzi heeft spijt van omkoopschandaal: Toch zou ik het opnieuw zeggen

Venanzi heeft spijt van omkoopschandaal: "Toch zou ik het opnieuw zeggen"

08-10-2015 18:01

Bruno Venanzi was nog maar pas voorzitter bij Standard toen hij een bom liet ontploffen. Venanzi liet in het radioprogramma van Stephane Pauwels weten dat één van zijn spelers een coach heeft omgekocht om te mogen spelen, maar zei niet wie. Het begin van een mediastorm, maar Venanzi staat nog steeds achter de boodschap.

De voorzitter denkt nu wel dat hij het schandaal anders had kunnen aanpakken, want het was beter geweest als deze misstap discreet was geregeld. "Als ik alles mocht herdoen, dan zou ik het opnieuw zeggen. Een club als Standard moet transparant zijn. Maar ik zou een andere volgorde gebruiken, ik zou eerst mijn klacht indienen, en ik zou proberen om de zaken intern te houden. Toch zou die informatie waarschijnlijk toch uitgelekt zijn. Ik heb ook de rivaliteit tussen verschillende nieuwsbronnen te veel aangesterkt, van nu af aan zal ik zo'n informatie nooit meer aan één medium geven", zegt hij in Sudpresse.

Venanzi heeft in ieder geval ingegrepen, hij wil ervoor zorgen dat zijn loslippigheid voorgoed verleden tijd is. "De komst van Alexandre Grosjean bij de communicatiedienst heeft me al veel geholpen", aldus de voorzitter.