Verschrikkelijk nieuws voor Waasland-Beveren: aanvaller maanden out

Verschrikkelijk nieuws voor Waasland-Beveren: aanvaller maanden out

05-10-2015 20:14

Ebrahima 'Ibou' Sawaneh, spits van Waasland-Beveren, zal dit kalenderjaar niet meer in het shirt van de laagvlieger te zien zijn. De 29-jarige Gambiaan moet viel uit met een blessure. Hij moet onder het mes vanwege een aanslepend kraakbeenletsel in zijn rechterknie en staat drie tot vier maanden aan de kant.

"Ibou Sawaneh zal dit kalenderjaar niet meer in actie komen voor Waasland-Beveren", klinkt het op de website van Waasland-Beveren. "De 29-jarige aanvaller gaat dinsdag onder het mes voor een aanslepend kraakbeenletsel aan de rechterknie. Een operatie drong zich op aangezien hij te veel hinder ondervond van de kwetsuur en niet-operatieve behandelingen niet meer baatten."

"De operatie vindt dinsdag plaats in AZ Monica in Deurne onder leiding van dr. Nick Jansen. Het gaat om een microfractuur of een zogenaamde 'ice-picking'. Ibou zal vervolgens drie à vier maanden aan de kant staan. Na een rustperiode kan hij zijn revalidatie aanvatten. We wensen Ibou een geslaagde operatie en een voorspoedig herstel toe."