'Wenger verspeelt krediet onder Arsenal-spelers met 'schokkend' besluit'

'Wenger verspeelt krediet onder Arsenal-spelers met 'schokkend' besluit'

01-10-2015 18:29

Arsène Wenger krijgt het donderdag, twee dagen na de blamerende Champions League-nederlaag tegen Olympiakos (2-3), nog steeds zwaar te verduren. De keuze voor David Ospina wordt niet begrepen.

Wenger besloot voor het duel met Olympiakos van doelman te wisselen: Ospina voor Petr Cech. Dat pakte dramatisch uit. De Colombiaan ging verschrikkelijk in de fout bij de tweede treffer van de Grieken en heeft zijn krediet verspeeld bij de supporters, die als gevolg daarvan met de beschuldigende vinger naar Wenger wijzen.

Daar blijft het echter niet bij. Ook binnen de spelersgroep wordt de keuze van Wenger voor Ospina 'belachelijk' gevonden, meldt The Telegraph. Het feit dat Cech rust kreeg en op de bank moest zitten zou voor een 'schok' hebben gezorgd onder de spelers. Dat werkte uiteindelijk ook door op het veld.

De kritiek komt op een vervelend moment voor Wenger, die donderdag zijn negentiende 'verjaardag' viert als manager van Arsenal. Aanstaande zondag kan hij zich in de Premier League-kraker tegen het Manchester United van Louis van Gaal revancheren.