Prachtig gebaar van Rossi: spits levert zeven ton salaris per jaar in

Prachtig gebaar van Rossi: spits levert zeven ton salaris per jaar in

29-09-2015 22:23

Guiseppe Rossi wordt achtervolgd door blessures en heeft daarom een bewonderenswaardig gebaar gemaakt richting zijn werkgever Fiorentina. De aanvaller levert ruim een kwart van zijn salaris in.

Rossi verdiende jaarlijks 2,4 miljoen euro, maar komt nauwelijks aan spelen toe omdat hij vrijwel altijd geblesseerd is. Sinds 2013 speelde de international van Italië slechts 25 wedstrijden in de Serie A. Vorig seizoen kwam hij door een knieblessure geen enkel duel in actie. Deze jaargang staat de teller op drie.

Hoewel Rossi dus wel weer meer aan spelen toekomt, heeft hij zelf besloten zijn jaarsalaris van 2,4 miljoen euro terug te schroeven naar 1,7 miljoen euro. Daarmee wil hij een gebaar maken richting Fiorentina, dat hem ondanks zijn blessures is blijven steunen. In het nieuwe contract is wel een optie opgenomen, waardoor Rossi in de toekomst weer meer kan verdienen bij de Italiaanse club. De in de Verenigde Staten geboren spits speelde eerder voor onder meer Villarreal en Manchester United.