Gestreden maar verloren: Zenit toch maatje te groot voor Gentenaren

29-09-2015 22:36

Gent heeft geen punten kunnen sprokkelen op bezoek bij Zenit Sint-Petersburg. De Gentenaren gingen strijdend ten onder tegen de Russische kampioen. Vooral Hulk, de Braziliaanse ster bij Zenit, was te sterk voor de Buffalo's. De Gentenaren kunnen wel met opgeheven hoofd terug naar huis keren.

Zenit Sint-Petersburg begon het best aan de wedstrijd. Het tempoverschil tussen de Russische en de Belgische competitie werd dan ook snel duidelijk. De eerste echt goede kans kwam er via verdediger Ezequiel Garay. De Argentijn krulde een vrije trap prachtig voorbij de muur, maar Matz Sels had een knappe parade klaar. Niet lang daarna knalde Axel Witsel de bal hoog voorbij.

Na twintig minuten voetballen kwam Zenit alweer opzetten. Bij een knappe diepe bal van Hulk kon Igor Smolnikov naar de vrijstaande Artem Dzyuba voorzetten. De krachtige Russische spits kon de bal echter niet in bal doen belanden. AA Gent begon wel beter mee te voetballen, maar kreeg de bal niet bij de doelman van Zenit.

Tien minuten voor de rust kwam het eerste doelpunt van Zenit er dan toch. Na een enorm knappe actie van Hulk, die onder meer Rafinha verschalkte, kopte Dzyuba zijn eerste Champions League-doelpunt overhoeks voorbije Sels.

Gelijkmaker

Na de rust kwam Gent het best uit de kleedkamer. Dat resulteerde ook meteen in een doelpunt. Een schitterende voorzet van Sven Kums, nota bene met zijn slechte linker, kwam tot bij Thomas Matton. De middenvelder plaatste de bal enorm knap voorbij de doelman van Zenit.

Zenit had weinig verhaal na het doelpunt van Gent. De Buffalo's kwamen ook steeds beter in hun spel en er kwamen zelfs enkele kansjes. Echt lang hebben de Gentenaren niet kunnen genieten. Na opnieuw een knappe actie van Hulk kwam Oleg Shatov alleen voor Sels. Die stifte de bal knap over Sels.

Vijftien minuten voor tijd kreeg Gent nog de kans om de gelijkmaker binnen te tikken. Nana Asare bracht de bal voor. Na heel wat geharrewar in de zestien kreeg Renato Neto de bal voor zijn voeten. Die kreeg de bal weliswaar niet in doel. Het bleef uiteindelijk 2-1 voor Zenit, maar de Gentenaren zullen ongetwijfeld met opgeheven hoofd terug naar huis keren.

Verder nog in groep E kon Valencia buitenhuis winnen. Op bezoek bij Lyon was de Spaanse topploeg te sterk voor de Fransmannen. Valencia won met 0-1 van Lyon. Het doelpunt werd gemaakt door Sofiane Feghouli.