Ex-Rode Duivel werkt in ons land aan zijn comeback en overloopt zijn carrière

Ex-Rode Duivel werkt in ons land aan zijn comeback en overloopt zijn carrière

29-09-2015 13:30

Marvin Ogunjimi werkt in ons land hard aan zijn comeback. De Belg scheurde in juli zijn kruisbanden en is dus een hele poos buiten strijd. Hij ligt momenteel onder contract bij Stromsgodset IF uit Noorwegen. Ondertussen heeft hij tijd om na te denken over zijn carrière tot nu toe.

Het Laatste Nieuws ging de gewezen Rode Duivel gaan opzoeken tijdens zijn revalidatie in de GRIT Belgian Sports Clinic in Leuven. Daar overliep de journalist samen met Ogunjimi diens carrière. "Het is allemaal niet gelopen zoals ik had verwacht. Alles in het leven gebeurt met een reden, ook al dacht ik na mijn transfer naar de Spaanse eersteklasser Mallorca een stap verder te kunnen zetten in mijn carrière. Maar het is anders uitgedraaid"

De speler erkent dat hij fouten heeft gemaakt maar hij is er alvast veel wijzer uit geworden. "Als ik geweten had wat ik nu weet, zou ik toen geleefd hebben zoals ik nu leef: alles voor de sport en begrijpen wat topsport is, inzien welke mensen je kunt vertrouwen en welke niet... Ik had ook meer naar mijn familie moeten luisteren."

Ogunjimi wist direct dat hij zwaar geblesseerd was toen hij de pijn voelde in zijn knie. "Het voelde aan alsof ze met een mes in mijn knie staken. Ik had dat een aantal jaar geleden al eens meegemaakt en wist na de knak meteen wat er aan de hand was. Nu doe ik er alles aan om terug te keren op topniveau."

Ogunjimi wordt begin volgend jaar terug fit verwacht. Hij speelde zeven keer voor de Rode Duivels en wist vijf doelpunten te maken voor zijn land. In de winter van 2014 verliet hij OH Leuven voor bij zijn huidige Noorse ploeg te gaan spelen.