Ex-speler haalt uit naar bestuur van Standard: 'Zij zijn verantwoordelijk'

Ex-speler haalt uit naar bestuur van Standard: 'Zij zijn verantwoordelijk'

26-09-2015 14:10

Ricardo Faty besloot eind augustus om Standard Luik dan toch te verlaten. De Senegalees ruilde de Rouches voor het Turkse Bursaspor. De middenvelder heeft duidelijk niet veel plezier beleefd aan zijn avontuur in Luik.

"Onder José Riga was het moeilijk. Hij was een correcte man, maar hij legde zijn keuzes niet uit. Onder hem was er amper discipline in de groep", stelt Faty tegenover La Dernière Heure. "Ik was graag nog twee seizoenen bij Standard gebleven, maar de club stond zeker niet weigerachtig tegenover een vertrek."

Vooral het bestuur van Standard krijgt de wind van voren. "Bruno Venanzi deed ongelukkige uitspraken. Hij moet net als Axel Lawaree zijn verantwoordelijkheid nemen. Die laatste was, ook al onder Roland Duchâtelet, verantwoordelijk voor de transfers en het aanstellen van de trainers." 

Faty werd vorig seizoen transfervrij gehaald, nadat zijn contract bij Ajaccio afliep. Na amper één seizoen bij de Rouches, mocht hij al vertrekken bij Standard. Hij werd verkocht aan Bursaspor, waar hij zijn handtekening zette onder een driejarig contract.