Defour erkent schuld voor mindere prestaties: Weet dat ik beter moet doen

Defour erkent schuld voor mindere prestaties: "Weet dat ik beter moet doen"

26-09-2015 07:08

Steven Defour heeft enkele moeilijke maanden bij RSC Anderlecht achter de rug. De middenvelder kampt met fysieke problemen en werd ook nog eens gepasseerd bij de nationale ploeg. De 27-jarige Defour lijkt nu wel te beseffen dat het dringend anders moet.

Defour stond dit seizoen in acht competitiewedstrijden telkens negentig minuten op het veld. Enkel in het Europese duel met Monaco werd hij door een trap vroegtijdig naar de kant gehaald. Een groot contrast met de Defour die vorig seizoen meer dan eens al na een uur voetballen moest afhaken.

"De verklaring ligt bij de voorbereiding", legt Defour uit in Het Laatste Nieuws. "Die was helemaal anders en héél goed. Fysiek heb ik geen probleem meer. Als ik tegen Monaco die stamp niet had gekregen, had ik nog geen minuut gemist. Zoveel matchen op rij spelen: dat is me in drie jaar niet meer overkomen."

Toch weet Defour dat het nog beter moet. "Technisch zijn er momenten waarop ik mijn niveau vind, maar ik moet nog constanter worden. Ik weet dat ik beter moet doen dan in Charleroi. Offensief moet ik in zo'n match meer aanwezig zijn."