Topmatch loopt volledig uit de hand: Brugse huurling krijgt doodsbedreigingen

Topmatch loopt volledig uit de hand: Brugse huurling krijgt doodsbedreigingen

Gepubliceerd: donderdag 24 september 2015 om 22:37do 24-09-2015 om 22:37

Mushaga Bakenga is momenteel nog steeds eigendom van Club Brugge, maar hij speelt dit seizoen op huurbasis bij het Noorse Molde. Dat ligt gevoelig, want zijn ex-club Rosenborg is een grote concurrent van Molde. De fans gaven hem dan ook de volle laag tijdens Molde - Rosenborg.

Fans van Rosenborg lieten aardig wat haatberichten na op de Instagram van Bakenga, en sommige daarvan gingen over de lijn. Eén van de mensen die reageerden zei onder andere 'dood aan Bakenga', en dat gaat hem mogelijk duur te staan komen. De woordvoerder van Molde laat namelijk weten dat de politie bezig is aan een onderzoek. De man die dat bericht postte werd dezelfde dag nog gearresteerd.

Bakenga komt overigens net terug uit blessure, hij mocht daarom amper drie minuten meedoen tegen zijn ex-club. Het liep echter al mis bij de opwarming, toen kreeg hij allerlei projectielen naar zich geslingerd. Bovendien vonden de fans van Rosenborg het ook een goed idee om krachtige vuurpijlen op het veld te gooien, die hebben aardig wat schade toegebracht aan de kunstgrasmat.

Bakenga neemt de bedreigingen niet al te serieus. "Het is gênant en idioot, maar het raakt me niet", aldus de huurling van Club in het Noorse Dagbladet. Molde won de partij overigens met 1-0.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws