Rode Duivel: We halen resultaten omdat we perfect weten waar we mee bezig zijn

Rode Duivel: "We halen resultaten omdat we perfect weten waar we mee bezig zijn"

23-09-2015 18:20

Woensdagavond neemt Tottenham het in de League Cup op tegen Arsenal. Tottenham zette de afgelopen weken een uitstekende reeks neer met overwinningen tegen Sunderland, Qarabag en Crystal Palace. Volgens Jan Vertonghen moeten ze dat momentum gebruiken om de rivaal uit Noord-Londen te verslaan.

Het wordt meteen een wedstrijd op leven en dood in White Hart Lane. In tegenstelling tot de FA Cup geldt er een rechtstreekse uitschakeling in de League Cup. Verlengingen en strafschoppen behoren dus tot de mogelijkheden, al wil Vertonghen daar niet van weten.

"Het zal een geweldige wedstrijd worden tegen Arsenal", stelt de Rode Duivel op de website van de club. "Het is een zeer belangrijke partij, zoals altijd. We wonnen onze drie voorbije wedstrijden en moeten dit momentum behouden en hen verslaan."

Tottenham hield de afgelopen drie wedstrijden ook drie keer de nul. Volgens Vertonghen vindt de ploeg steeds meer automatismen. "De aanvallers doen het goed en de twee buffers voor de verdediging werken zeer hard. Daarnaast is er ook nog onze doelman, die van wereldklasse is", stelt hij.

"Eens je een clean sheet houdt, bouw je vertrouwen op en dat is exact waar we mee bezig zijn", aldus Vertonghen. Volgens de verdediger kan iedereen in het basiselftal kan staan tegen de rivalen van Arsenal. "De trainer voert mogelijk enkele wijzigingen door, zoiets kan je altijd verwachten, maar na deze wedstrijd volgen er confrontaties met Manchester City, Monaco en Swansea. We moeten dus zorgen dat we de ideale balans vinden."