Twee op drie voor Standard: Het was een poging om de bal te veroveren

Twee op drie voor Standard: "Het was een poging om de bal te veroveren"

22-09-2015 18:56

De Geschillencommissie heeft dinsdag zijn beslissing bekendgemaakt over de strafmaat van Dino Arslanagic. Zijn ploegmakkers Renaud Emond en Damien Dussaut werden vrijgesproken.

Ook Youri Tielemans en Victor Vazquez kregen dinsdag hun straf te horen. Arslanagic komt er het lichtst vanaf. De verdediger van Standard haalde afgelopen zondag een doorgebroken Laurent Depoitre neer en werd met een rode kaart van het veld gestuurd. Hij krijgt één speeldag schorsing en een boete van 400 euro opgelegd.

Ploegmaten Emond en Dussaut moesten ook op het matje verschijnen, maar werden vrijgesproken. De Geschillencommissie oordeelde dat de uitsluiting van Dussaut, eveneens in de wedstrijd tegen Gent, voldoende was.

Het Bondsparket vroeg een zwaardere straf dan de gele kaart die Emond aanvankelijk kreeg tijdens de wedstrijd tussen Standard en Lokeren, maar werd daarin niet gevolgd door de commissie. "De Geschillencommissie ziet de beweging niet als een tackle, maar als een poging om de bal af te blokken", luidde het oordeel.