Ex-spelers willen Genk uit de beker schoppen: Dat wil ik nog eens meemaken

Ex-spelers willen Genk uit de beker schoppen: "Dat wil ik nog eens meemaken"

22-09-2015 08:59

Woensdagavond krijgt het duo Stein Huysegems en Kevin Vandenbergh een uitgelezen kans om zich nog eens te tonen aan het grote publiek. De twee aanvallers spelen woensdagavond met tweedeklasser Racing Genk. Beide heren azen alvast op een stunt.

Vandenbergh speelde van 2002 tot 2007 bij KRC Genk. De aanvaller kijkt enorm uit naar de confrontatie. "Een bekerloting tegen een ex-club is altijd een voltreffer. Druk is er niet. Genk werd vorig seizoen door Racing Mechelen uitgeschakeld in de eerste ronde. Dat is wel jammer voor ons. Ze zijn dat daar allicht nog niet vergeten", zegt hij in Het Belang van Limburg.

De ervaren aanvaller kan ook wel genieten van het huidige Genk. "De club is bezig aan een inhaalbeweging. Ik herken weer stilaan het Genk van vroeger. Met Neeskens Kebano, Leon Bailey, Enes Unal en die Spanjaard hebben ze spelers die het verschil maken."

Bekerwinst

Huysegems ziet wel mogelijkheden voor Dessel Sport. "Maar tot nu toe creëren ze nog niet erg veel kansen. Misschien kan dat in ons voordeel spelen. Het jaar na mijn vertrek bij Genk ben ik er met Lierse gaan winnen voor de beker. 0-2 werd het, ik scoorde. Heerlijk gevoel was dat, als je weet in welke omstandigheden ik er vertrokken was. Dat wil ik nog wel eens meemaken."