Van Persie en Fenerbahçe te kijk gezet in Ajax-poule, Brugge vernederd

17-09-2015 20:53
2

In Groep A, de poule van Ajax, heeft Molde FK voor een verrassing gezorgd. In Istanbul waren de Noren te sterk voor Fenerbahçe, dat met 3-1 werd verslagen.

Bij Fenerbahçe was er een basisplaats voor Robin van Persie. De Nederlander zag hoe Molde tien minuten voor rust verrassend op voorsprong kwam dankzij een benutte strafschop van Tommy Hoiland. De Turken kwamen niet veel later nog wel op gelijke hoogte via Nani, maar in de tweede helft was het opnieuw Molde dat toesloeg. Mohamed Elyounoussi en Martin Linnes zorgden voor een verrassende 1-3 zege. Van Persie werd twintig minuten voor tijd vervangen. Door de zege gaat Molde, door het gelijkspel tussen Ajax en Celtic, alleen aan kop.

In de poule van FC Groningen pakte Sporting Braga in navolging van Olympique Marseille de volle buit. De Portugezen hadden op bezoek bij Slovan Liberec voldoende aan een doelpunt van Rafa Silva. Hij bepaalde de eindstand na een uur spelen op 0-1.

Club Brugge kende een dramatische avond bij Napoli. De ploeg, waar Ruud Vormer een basisplaats had, keek binnen een half uur tegen een onoverbrugbare 3-0 achterstand aan. José Callejón en tweemaal Dries Mertens bepaalden de ruststand op 3-0. In de tweede helft deden Marek Hamsik en nogmaals Callejón ook nog een duit in het zakje.