Voormalig trapwonder: Ik weet niet of Hazard de beweging van de doelman nog zag

Voormalig trapwonder: "Ik weet niet of Hazard de beweging van de doelman nog zag"

17-09-2015 16:31

Eden Hazard staat gekend als de ultieme strafschopnemer. Toch liep het woensdag ook bij de Rode Duivel fout. Hazard trapte tegen Maccabi Tel Aviv een strafschop hoog over het doel. De Engelse ex-international Matt Le Tissier wijt dat aan een gebrek aan zelfvertrouwen.

"Deze jongen is nu niet de man die de boel vorig seizoen in vuur en vlam zette", stelt Le Tissier bij Sky Sports. "Hij is echt een beetje zoekende, dat zag je ook bij die strafschop."

"Als Hazard een penalty neemt, kijkt hij altijd naar de doelman, maar dit keer keek hij naar de doelman, daarna naar de grond en daarna toch weer naar de doelman. En vervolgens schoot hij huizenhoog over. Ik weet niet of hij nog had gezien dat de doelman dezelfde kant op ging als hij zelf schoot, maar hij raakte wat in paniek."

Le Tissier is een voormalige Engelse profvoetballer die zijn hele carrière voor Southampton uitkwam. De aanvallende middenvelder was tweebenig, had een fenomenaal balgevoel en een fluwelen trap. Hoewel hij slechts acht keer voor de nationale ploeg uitkwam, wordt Le Tissier als één van de grootste Engelse talenten van de jaren '90 gezien.