Olympique Lyon is op zijn hoede: Net om die reden zullen wij voluit gaan

Olympique Lyon is op zijn hoede: "Net om die reden zullen wij voluit gaan"

15-09-2015 19:11

Olympique Lyon speelt voor het eerst sinds het seizoen 2011/2012 nog eens in de Champions League. Maxime Gonalons en zijn ploegmakkers trappen woensdag het kampioenenbal af in de Ghelamco Arena. "AA Gent is voor ons een onbekende ploeg, maar de Belgische kampioen mogen wij zeker niet onderschatten", stelt de aanvoerder tijdens de voorafgaande persconferentie.

Lyon was sinds begin dit millennium een vaste gast in de Champions League. Tussen 2002 en 2008 veroverden Les Gones zeven opeenvolgende Franse titels. Op het hoogste niveau drong de club vaak door tot de achtste- en de kwartfinales en werd Real Madrid meermaals over de knie gelegd. Het hoogtepunt in de Champions League volgde echter nadat PSG de dominantie in Frankrijk doorbroken had. In 2012 haalde Lyon nog de halve finale van het kampioenenbal, waar het onderuit tegen de latere verliezende finalist Bayern München.

"Ik was er al bij in 2011-2012 toen Lyon voor het laatst actief was in de Champions League en ik ben blij dat ik er nu weer bij ben", liet Gonalons Het Laatste Nieuws optekenen. "We zijn sinds 2012 wat op een 'zijweg' geraakt, maar nu staan we er weer. Ons team is heel ongeduldig om aan een nieuwe campagne in de Champions League te beginnen."

"Het klopt dat we in eigen competitie de laatste tijd moeilijk tot scoren komen, maar eigenlijk baart dat ons geen zorgen. Wij hebben talentvolle aanvallers bij Lyon, het ontbreekt ons enkel aan efficiëntie. Voorts beschikken we over een stevige achterlijn", ging de kapitein verder. "Winnen of verliezen in het voetbal hangt nu eenmaal af van heel kleine details, maar we komen er wel door, met wat meer geluk dan. We hebben voldoende beelden van AA Gent bekeken en kennen onze tegenstander. De eerste wedstrijd is altijd zeer belangrijk en wij koesteren de ambitie om die ook te winnen."