Opmerkelijke beslissing bij Anderlecht: floptransfer krijgt toch nog zijn kans

Opmerkelijke beslissing bij Anderlecht: floptransfer krijgt toch nog zijn kans

14-09-2015 12:35

Veel goed nieuws kregen we deze zomer niet te horen over de Spanjaard Federico Vico. De aanvaller van Anderlecht moest na heel wat mislukte uitleenbeurten terug komen trainen bij paars-wit, maar hij kwam nauwelijks opdagen. Herman Van Holsbeeck dacht er zelfs aan om hem te ontslaan. Toch moet Vico niet met zijn duimen draaien, hij zou een kans krijgen in de komende beloftenmatch.

Vico heeft nog een contract tot 2018, dus kan Anderlecht hem net zo goed nog gebruiken. Ondanks zijn conditionele achtertstand is hij opgenomen in de kern voor de thuiswedstrijd tegen Zulte-Waregem. Mogelijk probeert Anderlecht hem daar nog een beetje in de kijker te krijgen, want de Brusselaars telden liefst 1,6 miljoen euro neer voor de voormalige Spaanse jeugdinternational. Al snel bleek echter dat Vico de ploeg niet veel kon bijbrengen, en dat werd ook bevestigd tijdens uitleenbeurten aan KV Oostende en zijn ex-club Cordoba.

Een opvallende afwezige in de kern is dan weer Anthony Vanden Borre, die kennelijk echt naar de uitgang wordt begeleid. Vanden Borre heeft beloofd om als een modelprof te leven in de B-kern van Anderlecht, maar als hij zelfs in deze wedstrijden niet aan de bak komt weet hij hoe laat het is.