DE DRIE TEGENVALLERS: Speeldag 7 - Kortrijkse jeugdzonde, Brugse siësta's

DE DRIE TEGENVALLERS: Speeldag 7 - Kortrijkse jeugdzonde, Brugse siësta's

14-09-2015 11:30

Elke week blikt VoetbalPrimeur.be terug op de meest belabberde prestaties van de voorbije speeldag. Wie zijn deze spelers en wat deden ze fout dat ze in onze top drie van de grootste tegenvallers staan? Hierbij het resultaat van speeldag zeven van de Jupiler Pro League.

Spaanse siësta (bis) - Victor Vazquez - Club Brugge
Wat is er aan de hand met Victor Vazquez? We vroegen het ons enkele weken geleden al af. Zo zwierig de Catalaan vorig seizoen over onze velden zweefde, zo stroef strompelt hij vandaag langs menig akker. Is Vazquez op het strand blijven liggen? Terwijl collega-spelmaker Hans Vanaken eindelijk flitsen van genialiteit begint te vertonen (maar nog te groen is om de volledige ploeg te dragen), sputtert de motor van wat in theorie de beste speler van de Jupiler Pro League zou moeten zijn.

Jammer (of gelukkig?) lijkt de praktijk zelden op de theorie. Zit Vazquez met een transfer in zijn hoofd? Wat het ook moge zijn, als hij op deze manier verder blijft aanmodderen, zal het hoogstens FC Poelkapelle zijn dat in januari komt aankloppen. Maar het lijkt duidelijk dat Vazquez zich niet meer kan opladen voor wedstrijden tegen Moeskroen en andere Péruwelz. Als wij één goede raad willen geven, dan is het wel deze: herpak u, Victor, en zorg ervoor dat de Belgische voetbalsupporter wederom ten volle kan genieten van uw creativiteit. Donderdag wacht een uitgelezen kans in de Europa League tegen Napoli. Wedden dat het hem dan wel lukt?

Turkse siësta - Sinan Bolat - Club Brugge
Een Mathew Ryan zal hij nooit worden, maar volgens onze bescheiden mening beschikt Club Brugge-doelman Sinan Bolat wel degelijk over voldoende kwaliteiten om de netten van een Belgische topclub schoon te houden. Helaas voor hem lijkt die topclub momenteel een beetje de weg kwijt en dan is het aan de doelman om de meubelen te redden. Met alle respect voor Moeskroen-Péruwelz, maar tegen een dergelijke ploeg mag Blauw-Zwart nooit in moeilijkheden komen.

Dat dit vrijdag toch het geval, is niet alleen de fout van Bolat, maar het winnende doelpunt van Moeskroen kan (beargumenteerd) op zijn kap worden geschreven. Ons stoot vooral zijn houding na het doelpunt voor de borst. Terwijl hij in de fout is gegaan, schreeuwt hij zijn verdedigers allerlei verwensingen toe. Geen goede houding, zeker als nieuwkomer, als u het mij vraagt. Iets meer zelfkritiek aan de dag leggen en volgende keer gewoon die bal klemvast hebben, en we spreken er niet meer over.

Kortrijkse jeugdzonde - Aboubakar Kamara - KV Kortrijk
Het is al 270 minuten geleden dat KV Kortrijk nog eens een doelpunt wist te maken in het eigen Guldensporenstadion. KVK was tegen Oud-Heverlee Leuven nochtans de betere ploeg, tot Aboubakar Kamara roet in het eten besloot te gooien. De jonge spits, gegeerd door Liverpool en Inter Milaan, liet zich net na rust provoceren en reageerde met een elleboogstoot. Scheidsrechter Christof Dierick had het voorval in eerste instantie niet opgemerkt, maar op aangeven van zijn assistent koos de spelleider voor de enige, juiste oplossing: de rode kaart.

Met als gevolg dat het mooie plan dat KV Kortrijk-coach Johan Walem tijdens de rust had uitgetekend, meteen in de vuilbak kon. Voor een spits afkomstig uit het tweede elftal van AS Monaco en (zoals hierboven al vermeld) gewild door enkele topclubs, verwachten wij beter. Misschien moet Kamara maar eens te rade gaan bij Aleksandar Mitrovic. Want uiteindelijk moet een spits vooral doen waarvoor hij gehaald is, namelijk doelpunten maken.