Ronald Vargas krijgt zwaar nieuws te verwerken in zijn geboorteland

Ronald Vargas krijgt zwaar nieuws te verwerken in zijn geboorteland

Gepubliceerd: woensdag 9 september 2015 om 18:02wo 09-09-2015 om 18:02

De Venezolaan Ronald Vargas heeft dinsdagnacht afscheid genomen van zijn beste landgenoot aller tijden. Juan Arango zette immers na anderhalf decennium een punt achter zijn interlandcarrière. Op 35-jarige leeftijd wou de recordinternational en eeuwige topscorer van Venezuela plaatsmaken voor de nieuwe generatie.

Arango debuteerde in 1999 voor Los Llaneros. Uiteindelijk zou hij 130 interlands spelen voor Venezuela. In die duels kwam de aanvoerder 23 keer tot scoren. Zijn hoogtepunt beleefde hij in 2011, toen hij zijn land in Argentinië naar een onverhoopte vierde plek op de Copa America loodste. Nooit eerder zette La Vinotinto zo een prestatie neer. Arango komt momenteel voor het Mexicaanse Tijuana uit. Tussen 2009 en 2014 verdedigde hij de kleuren van Borussia Mönchengladbach.

Afgelopen zomer pikte Venezuela in Chili weer aan met de oude gewoonte. Het strandde voor de dertiende keer in vijftien deelnames tijdens de groepsfase van het Latijns-Amerikaanse landenkampioenschap. Dat teleurstellende optreden gaf de doorslag voor Arango. "Ik heb de beslissing genomen in de maanden na de strijd om de Copa America. Ik had gedacht dat ik nog meer zou kunnen brengen. Het doet erg veel pijn, maar ik denk dat ik mijn beste tijd gehad heb", aldus Arango, die fel bekritiseerd werd na het toernooi.

Vargas, ex-Club Brugge en -Anderlecht, moet dus proberen de rol van Arango over te nemen in de Venezolaanse nationale ploeg. De aanvallende middenvelder liet een degelijke indruk na in Chili en wil bij het Griekse AEK Athene opnieuw aan de weg omhoog timmeren, na zijn zware blessures bij Club Brugge en Anderlecht. Het afgelopen seizoen liet hij alvast weer flitsen van zijn klasse zien, door zes keer te scoren voor het Turkse Balikesirspor.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws