Ex-Standard-coach: Venanzi krijgt van mij 24 uur om me vrij te pleiten

Ex-Standard-coach: "Venanzi krijgt van mij 24 uur om me vrij te pleiten"

09-09-2015 17:49

Standard-voorzitter Bruno Venanzi heeft dankzij zijn uitspraken de bom volledig doen barsten. Zo verkondigde hij dat er vorig seizoen er een Standard-coach zich liet omkopen door een speler. Luzon reageert furieus en stelt Venanzi voor de keuze. 

Standard had in het totaal vorig jaar drie trainers: Guy Luzon, Ivan Vukomanovic en José Riga. Die laatste twee pleitten ook onschuldig, dus Luzon is even verdacht als de anderen. En dat is in het verkeerde keelgat geschoten bij de Israëli. "Niemand, in België of daarbuiten, heeft het recht om mijn naam besmeuren", vertelt hij in La Dernière Heure

En zo gaat de woedende Luzon nog even door: "Ik vraag aan Bruno Venanzi om me binnen de 24 uren vrij te pleiten. Als hij niet duidelijk zegt dat ik niet de coach ben die hij viseert met zijn uitspraak, dan sleep ik hem voor de rechter."

Een van de twee andere ex-coaches, Ivan Vukomanovic, stond La Dernière Heure ook te woord. "Het is dwaas om zoiets te lossen zonder alles te zeggen. Dat zegt Venanzi gewoon beter welke speler hoeveel heeft betaald aan welke trainer, dan is alles duidelijk." Vuko maakt zich geen zorgen en denkt ook niet dat zijn collega's zoiets zouden doen. "Ik ben niet ongerust, want ik heb mezelf niets te verwijten. Bij mij is het niet gebeurd. En ik kan me niet inbeelden dat het Luzon of Riga overkomen is."