Nieuwe hulpcoach van STVV doet in iedere huiskamer een belletje rinkelen

Nieuwe hulpcoach van STVV doet in iedere huiskamer een belletje rinkelen

08-09-2015 18:55

De voormalige Zuid-Afrikaanse topvoetballer Benni McCarthy is de nieuwe assistent-coach van STVV. McCarthy zal de assistent worden van Chris O'Loughlin, die tot vorige week de hulptrainer van Yannick Ferrera was op Stayen. McCarthy kijkt alvast uit naar zijn nieuwe job.

STVV-manager Philippe Bormans was trots om een voormalige Champions League-finalist voor te stellen in Sint-Truiden. "We zochten iemand die op het allerhoogste niveau gespeeld heeft en zo kwamen we bij McCarthy uit."

De voormalige Zuid-Afrikaanse international zette twee jaar geleden een punt achter zijn carrière. In Europa was hij aan de slag bij Ajax, Porto, Celta, West Ham en Blackburn Rovers. Met de Portugese topclub won hij in 2004 de finale van de Champions League tegen AS Monaco (3-0).

McCarthy, die volgens O’Loughlin in februari al in Limburg was om de aanvallers wat bij te leren, kan niet wachten om aan deze nieuwe uitdaging te beginnen. Zijn ambities zijn alvast torenhoog: "Volgend seizoen wil ik kampioen worden", liet hij optekenen.