'De Gea-rel hindert United niet: ster van Real Madrid komend jaar target nummer één'

'De Gea-rel hindert United niet: ster van Real Madrid komend jaar target nummer één'

06-09-2015 07:54
3

De Britse kwaliteitskrant The Telegraph weet het zeker: Manchester United en Louis van Gaal gaan over een jaar een poging wagen om Real Madrid-ster Gareth Bale naar Old Trafford te halen. 

United en Real zouden op voet van oorlog staan na het debacle rond de transfer van David de Gea. De verwachting was dat de Spaanse goalie van The Red Devils deze zomer de overstap ging maken naar Madrid, maar in extremis liep de deal tussen beide grootmachten in de soep. De verwijten richting elkaar vlogen de laatste dagen over de tafel. Toch is onder meer The Telegraph ervan overtuigd dat Van Gaal alsnog dolgraag zaken wil gaan doen met De Koninklijke. 

Bale, die twee jaar geleden voor ongeveer honderd miljoen euro de overstap maakte van Tottenham Hotspur naar Real, is volgende zomer het belangrijkste target van United. Ook verdediger Raphael Varane zou trouwens in de belangsteling staan van United. Hij is in Madrid niet verzekerd van een basisplaats en de Engelsen houden de situatie van het Franse supertalent daarom nauwlettend in de gaten. 

De Gea zou inmiddels van United te horen hebben gekregen dat hij in januari níet verkocht zal worden. Er lijken twee opties te resteren voor de sluitpost: óf hij zet zijn krabbel onder een nieuw, verbeterd contract in Manchester, óf hij vertrekt in juli 2016 transfervrij bij de club die hij sinds medio 2011 dient.