Nederlanders vechten voor laatste kans, Wales kan geschiedenis schrijven

Nederlanders vechten voor laatste kans, Wales kan geschiedenis schrijven

06-09-2015 07:45
EK 2016 0 Reacties

In Europa staan er zondag negen EK-kwalificatieduels op het programma. Natuurlijk weet u dat de Rode Duivels op zoek gaan naar drie punten in Cyprus. Maar wat staat er nog op het spel? Een overzicht.

Groep A
In groep A moet Nederland vol aan de bak. Na de schandalige 0-1-nederlaag tegen IJsland moeten onze noorderburen minstens een gelijkspel behalen bij Turkije. Anders wordt het behalen van de derde plaats lastig. Bij winst mag Nederland nog een beetje hopen op de tweede plaats en een rechtstreeks ticket voor het EK. Bij verlies springt Turkije over Nederland in de stand en wordt Frankrijk volgende zomer enkel een vakantiebestemming voor Oranje. In 1984 was Nederland er voor de laatste keer niet bij op een EK.

Leider IJsland kan zich zondag kwalificeren voor het EK. Mist winst tegen Kazachstan is de buit binnen. Voor IJsland wordt het de eerste keer dat het kan deelnemen aan een eindtornooi. Nog nooit eerder stonden de IJslanders op een EK- of WK-eindronde. Ook Tsjechië kan mogelijk zondag al zijn tickets boeken. Bij winst of een gelijkspel uit tegen het al uitgeschakelde Litouwen kan het feest zijn in Praag en omstreken.

Groep B
België kan zich zondag nog niet verzekeren van een ticket voor het EK, maar met een zege tegen Cyprus zetten Marc Wilmots en zijn mannen wel een grote stap richting het eindtornooi. Terwijl wij het opnemen tegen Cyprus kijken Wales en Israel elkaar in de ogen. Wint Wales, dan mag het naar Frankrijk. Het zou de eerste keer zijn, dat Wales het EK haalt. Het zou het tweede eindtornooi worden voor het land. In 1958 was het er immers ook bij op het WK in Zweden. Bij winst van de bezoekers wordt groep B nog wat spannender. Bosnië en Herzegovina en Andorra spelen enkel voor de eer tegen elkaar.

Groep H
Ook in groep H is er nog voldoende spanning. Noorwegen staat voorlopig derde met dertien punten. Zondag ontvangt het de nummer twee, Kroatie. De Kroatën hebben amper één punt meer dan de Noren, waardoor het belang van het onderlinge duel meteen duidelijk is. Leider Italië (vijftien punten) ontvangt thuis Bulgarije. Indien de Bulgaren nog naar het EK willen, zijn ze verplicht om te stunten. Het laatste topduel gaat tussen Azerbeidzjan en Malta. Beide landen zijn al uitgeschakeld.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie