Vandenbempt blikt vooruit op Cyprus: Duivels kunnen alleen van zichzelf verliezen

Vandenbempt blikt vooruit op Cyprus: "Duivels kunnen alleen van zichzelf verliezen"

04-09-2015 17:02

Na de 3-1 overwinning thuis tegen Bosnië, moeten de Rode Duivels zondag aan de bak in Cyprus. Sporza-analist Peter Vandenbempt blikt vooruit op de match en de mogelijke valkuilen.

Peter Vandenbempt was niet bepaald euforisch na de gewonnen wedstrijden tegen Bosnië. Hij vond het niveau maar nipt voldoende. Dat de Duivels het moeilijk hebben tegen verdedigend ingestelde teams blijft de vaststelling volgens de analist.

Zondag in Cyprus moet het dus beter tegen een lagergeklasseerd Cyprus. Vandenbempt verwacht niets minder dan een overwinning: "Een walk-over is veel gevraagd, maar problemen mogen de Duivels daar niet hebben. In Brussel was Cyprus heel zwak, al misten ze wel vier of vijf sleutelspelers en zo veel goeie voetballers heeft Cyprus niet."

Hij wijst wel op een mogelijk nadeel. "Meer dan de ploeg zelf, zal de hitte misschien een rol spelen. Het is daar nog 38 graden overdag. Ook het publiek in Cyprus is blijkbaar heel enthousiast, al zal dat wel wat getemperd zijn na het verlies tegen Wales." Cyprus verloor donderdagavond met 0-1 van Wales. Het grootste gevaar lijkt echter in de eigen ploeg te zitten. "De Duivels kunnen eigenlijk enkel van zichzelf verliezen en zichzelf gezichtsverlies bezorgen. Een beetje zoals tegen Wales, maar die hebben toch een betere ploeg. En vooral, Cyprus heeft geen Gareth Bale."

Zondag 6 september spelen onze Duivels tegen Cyprus. De aftrap wordt gegeven om 20u45.