Voetbalbond begaat stevige blunder: nieuwe Charleroi-spits komt dan toch niet

Voetbalbond begaat stevige blunder: nieuwe Charleroi-spits komt dan toch niet

02-09-2015 12:46

De Voetbalbond noteerde maandag op de valreep nog een extra transfer voor Sporting Charleroi. De Fransman Hervin Ongenda zou de troepen van Felice Mazzu nog versterken. Charleroi viel totaal uit de lucht: zij hebben helemaal geen akkoord met die speler.

Er is geen contract getekend tussen beide partijen, maar toch denkt de Voetbalbond dat de transfer heeft plaatsgevonden. Ze spreken daar van een computerfout. Charleroi zet even de puntjes op de i met een tweet. "De onderhandelingen met Ongenda hebben nergens toe geleid, het dossier is geklasseerd zonder dat er iets is getekend. De voetbalbond had die transfer dus niet moeten vermelden", willen ze de zaak heel snel sluiten.

Ongenda werd een beetje gezien als een mogelijke opvolger voor Neeskens Kebano, al is het maar omdat hij ook een flankspeler van PSG is. Zijn statistieken waren echter sowieso niet om over naar huis te schrijven. Vorig seizoen mocht hij zestien keer meedoen op uitleenbeurt aan Bastia en scoorde hij...nul doelpunten. Charleroi zag in hem een goedkope oplossing, maar dat is dus flink tegengevallen voor de Henegouwers.