Juventus reageert razendsnel en haalt met Bayern-miljoenen nieuweling

Juventus reageert razendsnel en haalt met Bayern-miljoenen nieuweling

31-08-2015 10:55

Juventus versterkt zich na het vertrek van Kingsley Coman waarschijnlijk met Mario Lemina. De middenvelder is in Turijn voor een medische keuring en zal aanvankelijk op huurbasis uitkomen voor de Italianen.

Coman stapt over van De Oude Dame naar Bayern München, dat hem voor twee jaar huurt en een optie tot koop bedong. Waarschijnlijk gaat het om een som van 21 miljoen euro, naast de huursom van zeven miljoen die Juventus sowieso krijgt. De Italianen strikken Lemina, die bij Olympique Marseille speelt, middels een soortgelijke constructie. Hij kost 1,5 miljoen euro als huurling, terwijl Juventus een koopoptie van tien miljoen euro heeft.

'Lemina is in de stad om een medische keuring te ondergaan', luidde een statement op de clubsite van Juventus naar aanleiding van de aanstaande deal. 'De check van de Frans-Gabonese jeugdinternational vindt plaats in de Clinica Fornaca di Sessant en daarna bij de Instituto di Medicina dello Sport.' Een transfer is nog niet zeker, maar doorgaans levert een medische keuring weinig problemen op.