OFFICIEEL: Genk stalt nukkige verdediger bij Franse eersteklasser

OFFICIEEL: Genk stalt nukkige verdediger bij Franse eersteklasser

29-08-2015 16:32

Dat Ngongca Anele al een tijdje aast op een transfer, is al lang geen publiek geheim meer. De Zuid-Afrikaan speelt ondertussen al acht jaar bij Racing Genk en vindt het stilaan tijd om eens andere lucht op te snuiven. Het Franse Troyes biedt een oplossing. 

Via de officiële Twitter-account van ESTAC Troyes werd immers gemeld dat Anele voor één jaar wordt uitgeleend aan de Franse eersteklasser. Er werd eveneens een aankoopoptie bedongen. Anele was al langer ongelukkig bij Genk, dat hem in 2007 ging halen bij het Zuid-Afrikaanse FC Fortune. In de acht jaar die hij bij Genk speelde, groeide hij uit tot één van de sterkhouders.

Zo maakte hij deel uit van de kampioenenploeg die in 2011 onder leiding van Frank Vercauteren de titel behaalde. Nu het de laatste seizoen iets minder liep bij Genk, drong de verdediger aan op een vertrek. Zo werd hij gelinkt aan het Russische Samara. Ook een terugkeer naar zijn thuisland behoorde tot de mogelijkheden, maar nu blijkt dus dat hij voor (minstens) een jaar naar Frankrijk trekt.

<blockquote class="twitter-tweet" lang="nl"><p lang="fr" dir="ltr">L&#39;ESTAC, KRC Genk et Anele NGCONGCA (défenseur, international sud-africain) d’accord pour un prêt d’un an avec option <a href="http://t.co/yP24Qbq11b">pic.twitter.com/yP24Qbq11b</a></p>&mdash; ESTAC Troyes (@estac_officiel) <a href="https://twitter.com/estac_officiel/status/637619408140169216">29 augustus 2015</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>