Ook Defour is hard voor Vanden Borre: We waren nog zo respectvol voor hem

Ook Defour is hard voor Vanden Borre: "We waren nog zo respectvol voor hem"

29-08-2015 15:56

Anthony Vanden Borre dropte vorige week nog een kleine bom bij Anderlecht met enkele straffe uitspraken. Zo vertelde hij dat de spelersgroep van paars-wit vol janetten zit die niet durven spreken. Een uitspraak waar onder andere Steven Defour niet mee kon lachen.

"Onze spelersgroep zit niet vol janetten", countert Defour in Het Nieuwsblad. "Maar als het niet in iemands karakter zit om op tafel te slaan, dan kun je dat ook niet eisen. Ik roep wel, maar als ik minder goed presteer, ben ik ook kalmer. Silvio Proto, Guillaume Gillet, Olivier Deschacht, ikzelf... Iemand als Youri Tielemans moet zich ook meer laten horen. Al is het maar: Verdomme Steven, geef die bal. Voor Dennis Praet geldt hetzelfde. Meer leiderschap tonen."

"Maar we voelen ons niet aangesproken door Anthony. Proto, ikzelf, de trainer... iedereen heeft Vanden Borre individueel aangesproken toen het de verkeerde kant op ging. We waren nog zo respectvol om hem niet voor de hele groep aan te pakken omdat veel jongeren naar hem opkeken. Als Vanden Borre het dan nog laat escaleren, is dat zijn probleem."