Update: Sevilla legt Juve-spits vast, transferclausule van 20 miljoen in contract

Update: Sevilla legt Juve-spits vast, transferclausule van 20 miljoen in contract

27-08-2015 14:30
7

Juventus raakt Fernando Llorente kwijt aan Sevilla. De boomlange spits arriveert woensdagavond in Spanje voor een medische keuring. Dat maakt de Primera Division-club bekend via de officiële kanalen. 

Llorente maakte in de zomer van 2013 de overstap van Athletic Bilbao naar Juventus. Bij de Italiaanse topclub groeide de international nooit uit tot een onbetwiste basisspeler. Het was duidelijk dat de aanvaller mocht vertrekken van De Oude Dame. Diverse clubs uit Engeland, Italië en Spanje lonkten naar zijn diensten. 

Het wordt dus Sevilla voor de 30-jarige targetman. Die club was na het vertrek van Carlos Bacca naar AC Milan op zoek naar een nieuwe spits. Naar verluidt hoeft Sevilla niets te betalen voor Llorente. Het contract van de Spanjaard zou volgens diverse media in goed overleg met Juventus zijn ontbonden. 

Update 14:30: Sevilla bevestigt donderdag dat Llorente de medische keuring heeft doorstaan en een driejarig contract tekent. In zijn verbintenis is een transferclausule van twintig miljoen euro opgenomen.