Shock in Italië: landskampioen Juventus start seizoen met historisch verlies

Shock in Italië: landskampioen Juventus start seizoen met historisch verlies

23-08-2015 20:08

Juventus is beroerd begonnen aan het nieuwe Serie A-seizoen. De regerend landskampioen verloor zondagavond in eigen huis met 1-0 van Udinese. 

Zonder de vertrokken Andrea Pirlo, Carlos Tévez en Arturo Vidal, maar mét aanwinst Mario Mandzukic in de spits, begon De Oude Dame vol goede moed aan de ontmoeting met Udinese. De algemene tendens in Italië is dat Juve ook dit seizoen ongenaakbaar zal blijven en haar vijfde landstitel op rij zal gaan binnenslepen. 

Zondag ging het dus bepaald niet cresecendo. Udinese - afgelopen jaargang de nummer zestien van de Serie A - gaf prima partij, al kwam de thuisploeg tot voldoende kansen. Aan afronding ontbrak het. Mandzukic was na een uur dicht bij de openingstreffer, maar de Kroatische aanvaller hielp een grote kans om zeep. 

Die misser kwam de formatie uit Turijn uiteindelijk duur te staan. Cyril Théréau doemde plots volledig vrijstaand op voor de neus van Gianluigi Buffon. De spits tikte in de 78e minuut de enige - en dus winnende - treffer binnen: 0-1. Het was voor het eerst in de rijke historie van Juventus dat de club het seizoen opende met een verliespartij in eigen huis.