Real Madrid heeft beet: Kroatische spelmaker tekent zesjarig contract

Real Madrid heeft beet: Kroatische spelmaker tekent zesjarig contract

18-08-2015 15:40
5

Real Madrid heeft de komst van Mateo Kovacic officieel bevestigd. De Kroatische middenvelder van Internazionale tekent bij de Spaanse grootmacht een contract voor zes seizoenen. Kovacic kost Madrid volgens diverse media ruim dertig miljoen euro. 

Real maakt in een persbericht bekend dat de 21-jarige international op 19 augustus gepresenteerd zal worden in stadion Bernabeu. Inter-trainer Roberto Mancini verklapte de transfer van zijn middenvelder maandag al. "We móésten hem wel verkopen", vertelde Mancini, die daarmee doelde op de Financial Fair Play-regels. De Italianen gaven deze zomer al ettelijke miljoenen uit aan diverse aanwinsten.

Kovacic maakte in januari 2013 de overstap van Dinamo Zagreb naar de topclub uit Milaan. Bij Inter groeide hij met name afgelopen seizoen uit tot een dragende speler, die in de Serie A goed was voor de nodige assists. Het talent zal op het drukbezette middenvelder van Real Madrid de concurrentie moeten aangaan met onder meer Toni Kroos en landgenoot Luka Modric.