OFFICIEEL: Standard pakt uit met prestigetransfer, aanvaller komt op huurbasis

OFFICIEEL: Standard pakt uit met prestigetransfer, aanvaller komt op huurbasis

18-08-2015 12:52

Standard mag dan zeven op twaalf hebben en gelijk staan met onder andere Anderlecht en Club Brugge, de ploeg is duidelijk een werk in aanbouw. Coach Slavoljub Muslin krijgt in ieder geval nog een extra versterking: Christian Brüls heeft de Rouches kunnen overtuigen.

Het zijn de kranten van Sudpresse die het nieuws eerst bekend hebben gemaakt, en nu bevestigt Standard het ook zelf. Het was al langer geweten dat Brüls meetrainde bij Standard, maar pas deze week ging de beslissing vallen. Kennelijk was Muslin onder de indruk van het niveau bij de Duitstalige Belg en heeft hij groen licht gegeven om hem aan te werven. Omdat hij de hele voorbereiding heeft meegemaakt bij Rennes was zijn conditionele achterstand gelukkig miniem. De aanval van Standard is ondertussen goed gestoffeerd.

Voorlopig is de ex-speler van onder andere Westerlo en AA Gent wel niet definitef eigendom van de Luikenaars, hij komt voor één jaar op huurbasis. Bij Rennes heeft hij nog altijd een contract tot de zomer van 2017. Standard heeft echter wel een aankoopoptie bedongen waarmee ze hem volgende zomer wel kunnen vastleggen. Hoe veel die aankoopoptie bedraagt weet Sudpresse niet.