Eerste naam op lijstje van Club Brugge lekt uit: Blauw-Zwart denkt aan Senegalees
Club Brugge denkt aan Senegalees

Eerste naam op lijstje van Club Brugge lekt uit: Blauw-Zwart denkt aan Senegalees

18-08-2015 08:02

Club Brugge is nog steeds op zoek naar een vervanger voor de vertrekkende Tom De Sutter. Blauw-Zwart heeft in zijn zoektocht zijn oog laten vallen op de Senegalees Pape Moussa Konate.

Konaté komt momenteel uit voor het Zwitsere Sion, waar hij één van de absolute smaakmakers is. Hij scoorde al 23 doelpunten in 38 wedstrijden voor de Zwitserse club. Hij kwam vooral in de aandacht toen hij op de Olympische Spelen van 2012 in Londen vijf keer de weg naar het doel vond.

Konaté zou een grote aanwinst zijn voor Club Brugge, maar zijn Zwitserse club wil hem liefst niet zien vertrekken. Hij heeft nog een contract tot 2017 bij Sion en zou ook gevolgd worden door enkele Engelse clubs. Club Brugge onderzoekt volgens Het Laatste Nieuws naar de haalbaarheid van de spits.

De Senegalees kwam in het verleden ook uit voor Maccabi Tel Aviv en FC Krasnodar. Hij werd ook één seizoen uitgeleend aan de Italiaanse eersteklasser Genoa. De tweeëntigjarige spits heeft tien A-caps voor Senegal achter zijn naam staan. Hij kon daarin vijf keer scoren.