Verdediger van KRC Genk richting exit na akkefietje met Maes
Anele richting exit bij Genk

Verdediger van KRC Genk richting exit na akkefietje met Maes

17-08-2015 07:56

Het ziet ernaar uit dat ook Anele Ngcongca KRC Genk voor 1 september zal verlaten. De Zuid-Afrikaan heeft geen basisplaats meer bij de Limburgers en mag na een akkefietje in de wedstrijd tegen Westerlo vertrekken van coach Peter Maes.

Onder Maes heeft Anele zijn basisplaats verloren bij KRC Genk. Daar heeft Anele het bijzonder moeilijk mee. Hij kan zich met zijn status als aanvoerder van de Zuid-Afrikaanse nationale ploeg dan ook niet verzoenen met een plekje op de bank en liet dat afgelopen weekend duidelijk merken.

Toen Maes afgelopen weekend tegen Westerlo een derde invaller wou brengen, dacht hij aan Anele. De nukkige Zuid-Afrikaan toonde echter weinig enthousiasme en maakte de coach van Genk bijzonder kwaad. Hij koos er uiteindelijk dan voor om Aleksandar Cavric in het veld te sturen. Maes gaf dan ook meteen te kennen dat Anele mag vertrekken.

Rusland

Er lijkt ook wel genoeg interesse te zijn voor de verdediger. Zo zou ex-coach Frank Vercauteren Anele graag naar Rusland halen. Volgens Het Belang van Limburg was Samara, de club van Vercauteren, afgelopen week al in Genk om een transfer te bespreken.