Vandenbempt is fan van Boussoufa: 'Anderlecht heeft hem nodig'
Vandenbempt over Boussoufa

Vandenbempt is fan van Boussoufa: 'Anderlecht heeft hem nodig'

14-08-2015 14:55

Mbark Boussoufa lijkt binnen de komende dagen weer een speler van Anderlecht te worden. Paars-wit wil de Marokkaan ondanks enkele criticasters zo snel mogelijk terug naar Brussel halen. Volgens analist Peter Vandenbempt zou de komst van Boussoufa wel goed nieuws zijn voor paars-wit.

"Besnik Hasi twijfelt niet en ook al is binnen het bestuur niemand echt gewonnen voor het idee, Roger Vanden Stock wil zijn trainer wel iets gunnen, binnen de financiële krijtlijnen. En zo zit Boussoufa nu al weken nerveus te wachten in zijn gouden kooi tot een kloof van 500.000 euro tussen de clubs gedicht geraakt", zegt Vandenbempt in Het Nieuwsblad.

"Blijft de vraag of Anderlecht überhaupt nood heeft aan Boussoufa. In België zal de Amsterdammer nog altijd een topspeler zijn, één die met een ingeving moeilijke matchen voor Anderlecht kan beslissen. Een leider op het veld en in de kleedkamer, die de jonge wolven in Het Park beter gaat maken, de lat constant hoger zal leggen. Met gemak ook de druk op zijn schouders zal aanvaarden. Dus, ja", beantwoordt hij zijn eigen vraag.

Lees ook: De Vijf: weetjes over Boussoufa van de straat over de Brugse beul tot de roebelman