Barcelona-talent voor tien miljoen naar Engeland, terugkeer blijft mogelijk

Barcelona-talent voor tien miljoen naar Engeland, terugkeer blijft mogelijk

14-08-2015 11:14
4

FC Barcelona heeft vrijdag afscheid genomen van Adama Traore. Het negentienjarige talent vertrekt voor tien miljoen euro naar Aston Villa, maken beide clubs bekend. Door bonussen kan de transfersom oplopen tot twaalf miljoen euro.

De negentienjarige Traore tekent een contract voor vijf seizoenen in Birmingham, waar men erg gelukkig is met de komst van de aanvaller. "Ik heb hem al tijden op het oog", zegt manager Tim Sherwood. "Hij is sterk, snel, dynamisch en creatief. Spelers zoals hij kom je niet vaak tegen. We zijn dolblij dat hij voor onze club gekozen heeft."

Traore debuteerde al op zeventienjarige leeftijd in de hoofdmacht van Barcelona, maar een echte doorbraak bleef vervolgens uit. De Spaanse jeugdinternational viel nog in tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Ajax, maar speelde daarna alleen nog twee bekerwedstrijden. Het afgelopen seizoen speelde Traore 37 wedstrijden voor Barcelona B, waarmee hij uit de Segunda División degradeerde.

Barcelona verliest hem overigens niet helemaal uit het oog: de Catalanen hebben de komende drie jaar de optie om Traoré terug te kopen. Daarnaast hebben ze het recht om een eventuele andere transfer te weigeren.