Anderlecht realiseert topdeal: overbodige speler verkocht voor megawinst
Anderlecht verdient veel geld aan overbodige speler

Anderlecht realiseert topdeal: overbodige speler verkocht voor megawinst

14-08-2015 07:18

Maxime Colin vertrekt ondanks een nog langdurig contract bij Anderlecht. De rechtsachter staat op het punt om naar de Engelse tweedeklasser Brentford te vertrekken. Anderlecht recupereert een aardige som voor de overbodige speler.

De zomermercato voor Anderlecht is helemaal nog niet voorbij. Naast ingaande transfers, werkt men ook aan uitgaande transfers. Zo ook met Colin. De rechtsachter trekt voor een som van anderhalf miljoen euro naar Brentford. Daar komen nog bonussen en een doorverkooppercentage bij, weet Het Nieuwsblad.

Met dat bedrag lijkt Anderlecht dus wel goed werk geleverd te hebben. De overbodige verdediger kwam in de zomer van 2014 namelijk over voor een som van driehonderdduizend euro. In zijn periode bij Anderlecht kwam hij in totaal 24 keer in actie, waarvan vooral invalbeurten. Ook zijn ex-club Troyes toonde interesse, maar Brentford speelde korter op de bal. Bij paars-wit lijkt Andy Najar nu de voorkeur te gaan krijgen op de rechtsachter in het nieuwe systeem van Besnik Hasi.