Club snoert dromers de mond, enthousiasme rond supertalent meteen getemperd
KRC Genk wil Bailey in bescherming nemen

Club snoert dromers de mond, enthousiasme rond supertalent meteen getemperd

13-08-2015 23:59

De meest begeerde belofte ter wereld werd hij genoemd en nu loopt Leon Bailey rond in de Cristal Arena. De Genkse fans zijn enthousiast over de komst van de Jamaicaanse aanvaller, maar de club wil hun jongeling wel in bescherming nemen. 

"We zijn heel blij dat we jullie vandaag Leon Bailey kunnen voorstellen als speler van KRC Genk", opent Patrick Janssens, technisch directeur van KRC Genk, de persconferentie. "We stonden in concurrentie met heel wat andere clubs. We zijn blij dat het eindelijk zo ver is, maar tegelijkertijd willen we de verwachtingen ook een beetje temperen", aldus een voorzichtige Janssens.

Onder meer Chelsea en Ajax stonden in de rij om Bailey aan te trekken, maar de Jamaicaan koos uiteindelijk voor een avontuur in de Cristal Arena. "Leon is een jonge voetballer en heel talentrijk, daar is iedereen het over eens. Maar hij is nog maar achttien jaar. Laat ons dus de voeten op de grond houden en de jongen de kans geven om tot ontwikkeling te komen de volgende weken, maanden, jaren."