Spelers zijn gewaarschuwd, eersteklasse-coach staat direct klaar met banbliksems
Ferrera weet wat hij niet wil zien bij zijn spelers

Spelers zijn gewaarschuwd, eersteklasse-coach staat direct klaar met banbliksems

13-08-2015 23:22

Eén van de opmerkelijkste namen in de Jupiler Pro League is die van Yannick Ferrera. De jonge coach van Sint-Truiden laat zich opvallen door zijn no nonsense-aanpak. De spelers weten wat zij aan Ferrera hebben, maar ook wat de coach helemaal niet graag heeft. 

Opmerkelijk, sommige trainers maken van discipline hun paradepaardje van. Bij Ferrera is dat ook het geval, maar hij heeft zo zijn eigen manier van werken. Zo mogen de spelers hem met de voornaam noemen. "Dat hoeft voor mij niet, ze mogen mij gewoon Yannick noemen. Ik vind het ook niet oneerbiedig als een speler zijn hoofddeksel aanhoudt tijdens het eten. Net zo min ik een probleem heb met tatoeages of een hanenkam", vertelt de coach in Sport/Voetbalmagazine

Maar Ferrera geeft zijn spelers ook geen carte blanche. "Waar ik niet tegen kan, zijn spelers die er de kantjes aflopen. Ik steek veel tijd in het voorbereiden van een training. Het minste wat je als speler kan doen, is voluit gaan. Train je met de handrem op, dan heb je met mij te maken."